immuunsysteem

Hoe zorg je voor een sterk immuunsysteem in de winter?

Hoe sterk is jouw immuunsysteem? Griep is niet te voorkomen! Een veel voorkomende zin die zeker in de aankomende periode vast wel eens door iemand wordt geroepen. Griep is niet te voorkomen, hoe gezond je ook bent. Klopt dit ook? 

Bestaat het griepseizoen?

Langzaam maar zeker wordt het steeds kouder in Nederland en de eerste griepverschijnselen komen weer aan het licht. Zou zoiets als een griepseizoen dan ook echt bestaan? Wij denken van niet en wij komen hier zo verder op terug.

Griep voorkomen kan niet kwam in een artikel op nu.nl naar voren. “De meeste klachten worden veroorzaakt door een virus, en dat verspreidt zich via de lucht. Het is bijna niet te voorkomen in contact te komen met die virussen’ aldus het artikel.

Volgens ons klopt deze conclusie niet, wij zijn er namelijk van overtuigd dat je zelf heel veel kunt doen om griep juist te voorkomen.

Eerste lijn van verdediging

Om even een voorbeeld te geven waarom griep wel te voorkomen is: twee personen op kantoor worden blootgesteld aan dezelfde micro-organismen. De ene persoon krijgt een zware griep te pakken en de ander heeft nergens last van. Hoe kan dit? Het antwoord is even logisch: de één heeft een goed werkend immuunsysteem en de ander niet. Zo kan een persoon met een zeer sterk immuunsysteem een zwaar griepvirus binnen krijgen, en hier vrijwel niets van merken. Terwijl een ander een week niet kan werken.

Jouw immuunsysteem is je eerste lijn van verdediging tegen alles dat schadelijk is voor je lichaam. 

Hoe zorg je voor een sterk immuunsysteem in de winter?

Zoals we al eerder in deze blog hebben aangegeven is griep zeker te voorkomen. Griep komt niet door het huidige seizoen. Griep is een tekort aan voedingsstoffen in combinatie met fysieke en/of mentale stress.

Maar hoe kun je je dus het beste wapenen tegen schadelijke virussen en bacteriën? Wij hebben een aantal tips opgeschreven die hierbij kunnen helpen: 

  • Reduceer stress: stress zorgt voor een zwak immuunsysteem, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd voor jezelf neemt! 
  • Zorg voor voldoende nachtrust: ga op tijd naar bed want slaap is HEEL belangrijk voor een optimale gezondheid
  • Was minstens twee keer per dag je handen met neutrale zeep en warm water.

NOG MEER TIPS!

Een aantal producten die Mooii by Angelique zou adviseren voor een sterk immuunsysteem deze winter: 

  • Beauty Supps Ultra Greens: heb jij moeite met de juiste hoeveelheid groente en fruit te eten? Dankzij de Ultra Greens is dit probleem opgelost! Het sterke geconcentreerde Fruit & Greens complex zorgt ervoor dat u de voedingswaarde binnen krijgt, vergelijkbaar met maarliefst 500 gram groente en fruit. Dit zorgt voor een dagelijkse boost aan vitamines en mineralen.
  • Beauty Supps Vitamin C Plus: Vitamine C is in de eerste plaats belangrijk voor een goede weerstand. Daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Het zorgt voor een goed functionerend zenuwstelsel en draagt bij aan de energievoorziening. Vitamine C is verder een antioxidant en beschermt het lichaam samen met vitamine E tegen vrije radicalen. Vrije radicalen spelen een rol bij verouderingsprocessen. Ook bevordert vitamine C de opname van ijzer.
  • Beauty Supps Ultra 3 Omega Pure: bevat een hoge concentratie zuivere omega-3 visvetzuren. Omega 3-vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezonde voeding.
  • Beauty Supps Ultra Collagen Energy: Een intensief complex met een hoge concentratie van 21 ingrediënten, die samen de instandhouding van een gezonde en vitale huid ondersteunen.  Draagt bij aan de vorming van collageen, versterkt de huid van binnenuit (vitamine c).

Wil jij meer informatie over de bovenstaande producten? Of wil je hulp bij het versterken van jouw immuunsysteem deze winter? Neem dan contact met ons op! Wij helpen jou graag! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *