darmen

Dit is hoe jouw darmen effect hebben op jouw huid!

Dat alles in het lichaam met elkaar te maken heeft dat weten we ondertussen, denk ik, wel. In deze blog wil ik alleen specifieker ingaan op de connectie tussen jouw darmen en de huid. Zoals je weet hebben wij bij Mooii by Angelique niet alleen onze visie gericht op een mooie huid van buitenaf, maar ook van binnenuit. Daarom zijn onderwerpen zoals deze super interessant en willen wij jou graag hierin meenemen en misschien wel bewuster maken van het belang van de juiste voeding al is het alleen al voor een stralende huid.

De darm-huid connectie heeft eigenlijk met nog één orgaan te maken, namelijk de hersenen. Deze drie organen staan onlosmakelijk met elkaar in verbonden en hebben daarom een onwijs grote invloed op elkaar. 

Last van huidproblemen? 

Heb jij al jaren last van huidproblemen? Of begin je nu opeens meer last te krijgen van pukkeltjes of andere huidaandoeningen? Dan kun je er bijna altijd vanuit gaan dat er een verklaring kan worden gevonden in jouw darmen… Jouw darmen kunnen op zijn beurt dan weer een psychische oorzaak hebben en zo is het balletje huid-darmen-hersenen weer rond. 

Een voorbeeld: verstopping van de darmen kan een psychische oorzaak hebben, denk aan stress, dit kan weer terug te zien zijn in bijvoorbeeld meer pukkeltjes in het gezicht. Huid-darmen-hersenen.  

Een conclusie die wij al jaren maken is: Mooii van binnen is Mooii van buiten! 

Een aantal verbanden tussen darmstoornissen en huidaandoeningen

Er is een duidelijk verband tussen darmproblemen en huidaandoeningen. Bacteriële overgroei in de dunne darm komt 10 keer zo vaak voor bij mensen met een huidprobleem zoals: acne en/of rosacea dan bij mensen met gezonde darmen. 

Nog een interessant verband is dat 14% van de patiënten met colitis ulcerosa en 24% van de patiënten met de ziekte van Chron last hebben van huidaandoeningen.

Wat zijn de gevolgen voor de huid wanneer je darmproblemen hebt? 

Zoals je nu wel begrijpt zijn de huid en de darmen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een interessant voorbeeld is dat zowel stress als darmontsteking de beschermende functie van de opperhuid verstoren. Dit zorgt voor een verhoogde doorlaatbaarheid van schadelijke factoren met als gevolg klachten als acne, psoriasis, rosacea of eczeem.

De connectie tussen huidklachten en darmklachten is met de bovenstaande blog bevestigd. En hiermee is ook meteen de relatie gelegd tussen psychische aandoeningen en huidaandoeningen. Door ons lichaam van binnenuit goed te verzorgen kunnen huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld acne, rosacea of eczeem verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Wil je meer informatie over de juiste supplementen die je hiervoor kunt gebruiken of advies over je voedingspatroon? Neem contact met ons op en laat ons jou helpen! Meer tips en tricks over voeding en de huid, volg ons op Facebook!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *