draad

Hoe pak je de draad weer op na de feestdagen of vakanties?

Er komen altijd veel vragen over hoe je nu het beste de draad weer op kan pakken bijvoorbeeld na de feestdagen of vakanties. Laat ik daar nu zelf ook last mee hebben. Weten hoe het moet wil nog niet altijd zeggen dat het ook vanzelf gaat… (helaas). Ik merk bij mezelf dat zeker sinds ik in de overgang zit het toch een stuk moeilijker wordt om op gewicht te blijven. Terwijl ik daar voorheen veel minder moeite mee had. Ik moet al wel heel mijn leven opletten, jaaaa ook slanke mensen krijgen het niet cadeau! Ook voor ons geldt hetzelfde: de juiste balans! Het is tijd om de draad weer op te pakken!

A Healthy outside starts from the inside!

Na de feestdagen of vakanties kan het zomaar zijn dat er 1,5 tot 2 kilo aanzit. Dit extra gewicht was ik voorheen zo weer kwijt. Helaas merk ik nu dat het extra gewicht er gewoon aan blijft plakken en er extra moeilijk weer terug af gaat. Herken je dit probleem?

Persoonlijk denk ik dat ons leven heel erg druk is en snel gaat. Door social media, whatsapp, e-mail enzovoort. We willen onszelf eigenlijk constant belonen en troosten omdat we het zo druk hebben. Tegenwoordig hoort daar ook elke dag wel een wijntje bij. Stiekem krijgen we hierdoor veel te veel suikers binnen en we vergeten liever dat alcohol nu eenmaal vergif is.

Alcohol is eigenlijk vergif

De suikers en alcohol brengen ons lichaam volledig uit balans en das niet zo handig tijdens de overgang, we zijn al volledig uit balans met onze hormonen! Bij een drankje hoort een hapje en ga zo maar door.
Dan blijven we ook nog eens hetzelfde eten… tja daar komt dus die zwemband vandaan! Oké zeg je dan heb ik maar een zwemband. Helaas brengt deze zwemband ons diabetes type 2 of andere vervelende kwalen. Diabetes type 2 is helaas enorm aan het opkomen door onze eetgewoontes van tegenwoordig. Diabetes type 2 krijg je niet zomaar. Vaak is dit al een jarenlang proces van je lichaam ongezonde koolhydraten en suikers te geven.

Nu wil ik niet zeggen dat alle KOOLHYDRATEN en SUIKERS even ONGEZOND zijn

Kamp je met:

  • een zwemband(je);
  • maag;
  • lovehandles.

Helaas zijn dit uiterlijke kenmerken dat je insulinegevoeligheid achteruit is gegaan. Als je er niks aan doet kan dat problemen op gaan leveren op lange termijn. Wanneer je insulinegevoeligheid omlaag gaat heb je steeds meer insuline nodig om dezelfde hoeveelheid suiker op te nemen uit het bloed. Dit is dus een aanslag op je alvleesklier. Die moet namelijk elke dag een beetje meer insuline aanmaken om dezelfde maaltijd te verwerken. Nu is de alvleesklier heel sterk maar als hij zich 30, 40 of 50 jaar uit moet sloven omdat je teveel (ongezonde) koolhydraten en suikers hebt gegeten kan er wel een moment komen waarop het teveel wordt.

Nu bedoel ik niet dat je dat sowieso krijgt hoor maar er is een enorme piek op komst van diabetes type 2 en ik wil jullie graag op de hoogte brengen van hoe ons lichaam werkt. Alleen dan kan je ermee aan de slag en de draad weer oppakken.

Veel meer bewegen!

Door afname van oestrogenen (ons jeugd hormoon) nemen ook nog eens onze spieren af en kweken we vet aan op ons buik, boezem, armen en rug. Om dit te voorkomen zouden we dus minder moeten gaan eten of veel meer bewegen. Ons gewicht wordt voornamelijk gevormd door onze voeding (80%) en helaas maar 20% door bewegen. Daarom is het dus super belangrijk dat je je voeding op orde hebt.

Minder suikers en meer eiwitten om ervoor te zorgen dat we minder spiermassa verliezen. Hoe meer spiermassa we behouden hoe beter onze rust verbranding. En, niet onbelangrijk hoe beter we ook in figuur blijven. Bewegen is dus zeker van belang. Helaas is het niet zo dat wanneer je veel beweegt je je ook alles kan permitteren. Het gaat hem om de juiste balans tussen koolhydraten eiwitten en goede vetten. Om het makkelijk te maken is dat voor elke persoon weer een beetje anders. Daarom dat het ook zo lastig is om er zelf uit te komen wat nu voor jou t juiste is.

Tijd om de draad op te pakken: een programma bij Mooii by Angelique!

Tijdens onze programma’s helpen we erbij om voor jou het juiste eetpatroon te ontdekken. Nu wil ik jullie uitdagen! Doe je mee om minder suikers te gaan eten en drinken? Prettige bijkomstigheid is dat onze buik, zwembandjes en lovehandles ervan gaan slinken. En… heel belangrijk je bent bezig om een betere lichamelijke balans te kweken. Je wordt je bewust van hoe je lichaam werkt, krijgt meer energie, je slaapt lekkerder, je hormonen komen beter in balans, je immuunsysteem krijgt een boost, je huid gaat stralen en je behoefte aan suikers gaat weg!

En Last but not least je verliest ook nog een aantal kilo’s aan gewicht!

Klinkt dat niet fantastisch?

Als dat als muziek in de oren klinkt doe dan mee met onze Beat That Sugar Challenge en start met onze 9 daagse detox. Wil je meer info over hierover? Schrijf je in via DEZE LINK en je ontvangt van ons wat je moet doen om de draad weer op te kunnen pakken. Samen op weg naar een betere balans, minder gewicht en een gezonder lichaam.

Wil jij tips en tricks ontvangen, volg ons dan op onze Facebook pagina!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.