huid

De huid moet ook ‘gezond’ eten!

Ik krijg zoveel mensen in de praktijk die hun huid zonder het te beseffen volledig ondervoed hebben. Door een huidmeting te doen op collageenproductie zien we pas wat het effect is van je huid en je lichaam op de juiste manier te voeden.

Het gekke is dat mensen prima weten dat iedere dag Mac Donalds niet gezond is voor je lichaam maar helaas denken ze daar totaal niet aan wanneer ze hun huid verzorgen met een simpel product wat alleen de buitenkant vet maar niks doet voor de cellen aan de binnenkant. Met zo’n simpel product geef je je huid eigenlijk gewoon elke dag Mac Donalds te eten. Is wel eten maar is zeker geen ‘voeding ‘ op celniveau.

Wanneer we onze vaste klanten scannen die trouw onze skincare producten gebruiken zien we bij allemaal een prachtige gezonde volle huidbarrière. Meten is nu eenmaal weten!

Aan de hand van de uitslag van de scan kunnen we een plan van aanpak maken. Wanneer er te weinig collageen productie is stappen we zeker nog niet over op high end anti aging behandelingen maar beginnen we bij het begin. Op deze manier kunnen we dus iedereen op hun niveau helpen en beter maken. Geen onnodig geld uitgeven aan behandelingen die te hoog zijn gegrepen maar stukje bij beetje bouwen aan de binnenkant met een op maat gemaakt thuis verzorgingsprogramma. Iedere keer meten we opnieuw en sturen we gelijk bij. Daarom kunnen we ook kwaliteit bieden op alle gebieden. Mooii van binnen – Mooii van buiten!

Het belang van Eiwitten!

Heel veel mensen gaan bijvoorbeeld op dieet en krijgen eigenlijk te weinig voedingsstoffen binnen. Voor even niet zo’n probleem maar ik ben absoluut geen voorstander! Het is juist belangrijk dat je voldoende bouwstoffen binnen krijgt. In eerste instantie wilt men afvallen maar wanneer je wat ouder bent gaat ineens die huid hangen als je afvalt. Dan krijg je het volgende probleem. Ben je van het ene af krijg je het andere.

Voor een stevige huid en fit lichaam hebben we dus voldoende bouwstenen nodig en dat zijn eiwitten ook wel proteïnes genoemd. Omdat we zien dat bijna iedereen standaard te weinig eiwitten binnen krijgt ben ik voorstander van een plantaardige eiwit shake toe te voegen aan jouw huidige voeding. Niet heel lastig want je neemt hem gewoon bij je dagelijkse voeding of als je af wil vallen kunnen we hem ook inzetten als maaltijdvervanger. Wat er maar bij je past.

De functie van eiwitten

Voor een goede gezondheid is het essentieel om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn namelijk de belangrijkste bouwstenen van je lichaam en je spieren hebben daarnaast nog heel veel andere belangrijke functies en spelen een grote rol bij allerlei andere lichaamsprocessen:

  • Bouwstof: Eiwitten worden opgebouwd voor de aanmaak van nieuwe cellen, maar ook voor het vervangen van bestaande cellen en beschadigd eiwit. Alle weefsels in ons lichaam zijn opgebouwd uit cellen die eiwit bevatten zoals; spieren, organen, het zenuwstelsel, de botten en het bloed.
  • Spieropbouw en herstel: Eiwitten zijn betrokken bij de opbouw van spieren en het herstellen van spierafbraak na het trainen.
  • Transport: Eiwitten spelen ook een belangrijke rol bij de opname en verwerking van eiwitten, het transporteren van voedingsstoffen en het vervoeren van zuurstof in je lichaam.
  • Bestanddeel van enzymen, hormonen en afweerstoffen: Alle enzymen in ons lichaam bestaan uit eiwitten. Enzymen zorgen o.a. voor de afbraak van weefsels, een goede spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Ook antilichamen (afweerstoffen) en veel hormonen (bijv. insuline) bestaan uit eiwitten.
  • Voorloper van neurotransmitters: Aminozuren zijn voorlopers van neurotransmitters die een rol spelen bij de overdracht van prikkels en signalen in onze hersenen en onze zenuwcellen. Voorbeelden hiervan zijn de neurotransmitters dopamine en serotonine.
  • Brandstof: Ons lichaam kan aminozuren uit onze voeding of onze spieren omzetten in glucose en gebruiken als brandstof. Eiwitten kunnen dus energie leveren aan het lichaam, maar dit gebeurd eigenlijk alleen wanneer je weinig (koolhydraten) eet en/of te veel eiwitten binnen krijgt.

Conclusie

Eiwitten worden opgeslagen, afgebroken en weer opgebouwd in ons lichaam en zijn betrokken bij heel veel belangrijke processen in ons lichaam. Een gedeelte van onze eiwitbehoefte wordt in ons lichaam opgeslagen en gerecycled, het andere deel moeten we halen uit onze dagelijkse voeding.

Afvallen is 1, gezond afvallen en ook een goede huid behouden is 2!

Laat dat nu net mijn ding zijn! Afvallen, fit worden en blijven en de huid in topconditie houden. Wanneer je aan alle dingen wil voldoen is er dus meer nodig dan een gewoon dieet! Ik ben niet voor diëten, diëten trekken je letterlijk leeg vooral je huid. En vergeet niet dat je huid je grootste orgaan is. Dat is niet alleen zichtbaar aan de buitenkant maar realiseer je dat je bloedvaten ook huid zijn, je darmen, slokdarm, maag enz. enz. Dat wetende is het toch super belangrijk dat we onze huid in top conditie houden? Dus het gaat veel verder dan hoe we eruit zien aan de buitenkant. EYE OPENER?

Meer informatie over dit onderwerp? Neem contact met ons op! Meer tips en tricks over deze onderwerpen? Volg ons op Facebook en/of Instagram!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.