voedingsmiddelen

Top 9 voedingsmiddelen voor een Mooiie huid van binnenuit!

Wist je dat 95% van de ziektes en aandoeningen voortkomen uit voeding- en leefstijl gewoontes…! 95%! Dan is het dus ook logisch als we zeggen dat de juiste voeding ervoor kan zorgen dat we even een tijdje niet naar de dokter hoeven. Gezond eten is niet alleen goed om lekkerder in je vel te komen zitten. Het kan ook voor een stralende huid zorgen! Met de juiste anti-aging voedingsmiddelen houd je je lichaam van binnenuit gezond en bescherm je jezelf ook tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Daarnaast zorgen de voedingsmiddelen die wij zo met jullie gaan delen ook voor voldoende vocht in het lichaam! 

Wij hebben een aantal voedingsmiddelen die jij vanaf nu in jouw kar moet stoppen bij het boodschappen doen. De top 9: 

Avocado’s

Avocado’s hebben de juiste vetten. Ze zijn goed voor onze huid omdat ze de juiste vitamines bevatten, namelijk A en E. Deze bieden bescherming aan UV-stralen (die er ook in de winter zijn) en houdt de huid gehydrateerd. Avocado’s zorgen voor gezonde cellen en deze gezonde cellen zorgen weer voor een prachtige stralende huid! 

Zalm

Een perfecte bron voor omega-3 vetzuren is zalm. Zalm (omega-3) zorgt voor een gehydrateerde huid en vermindert ontstekingen. 

Tomaten

Een rode BOM aan vitamine C, de tomaten! Bovendien zit de tomaat vol met het stofje lycopeen. Deze krachtige plantenstof beschermd de huid tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Wanneer je de tomaten verwarmt worden de werkzame stoffen nog beter opgenomen in het lichaam!

Blauwe bessen

Een bron aan antioxidanten zijn de blauwe bessen. Ze kunnen helpen bestrijden tegen schadelijke vrije radicalen. Deze bessen zijn makkelijk om toe te voegen in jouw dagelijkse routines. Denk eens aan een smoothie of lekker als snack! 

Zoete aardappelen

Een zoete aardappel kan helpen met jouw suikerspiegel en bevatten ook een hoog aantal Vitamine C en bètacaroteen, die door het lichaam automatisch omgezet worden naar Vitamine A en antioxidanten. 

Groene thee

Het drinken van groene thee ‘keeps the doctor away’. Naast het drinken van water is groene thee in ideale manier om goed gehydrateerd te blijven. Het houdt de huid gezond van binnenuit omdat het antioxidanten en vitamine B3 bevat. 

Granaatappels

Granaatappels zitten boordevol met vitamine C. De granaatappel is bijvoorbeeld heerlijk om toe te voegen in een salade of in jouw ontbijt. Zo bescherm je de huid tegen vrije radicalen en bevorder je de stralende huid. 

Boerenkool

Wat eten we vanavond? Kies voor een Mooiie huid van binnenuit en ga voor boerenkool. Boerenkool is een bijzondere bladgroente die veel kalium bevat een stof die ervoor zorgt dat onze cellen stevig en gehydrateerd blijven. Het bevat ook de antioxidant vitamine K die prachtig helpt bij kringen onder de ogen en/of littekens. 

Sinaasappels

Net als de granaatappel staat ook de sinaasappel op ons lijstje. Want ook deze speciale vrucht is rijk aan vitamine C. Vitamine C is nodig voor het lichaam om collageen te produceren en collageen zorgt er weer voor dat onze huid er strak en jong uitziet. Onthoud wel dat sinaasappelsap niet telt, dit is vaak juist slecht voor onze huid. 

Het belang van de juiste voeding voor een prachtige huid kunnen we niet groter benadrukken dan we al doen. Maar bij deze nogmaals: Mooii van binnen is Mooii van buiten! Wij helpen jou graag met het bereiken van jouw doelen op het gebied van huidverbetering. Heb jij vragen of wil jij meer informatie over een juiste voedingspatroon neem dan contact met ons op. Wil jij tips en tricks ontvangen, volg ons dan op onze Facebook pagina! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.